Info voor initiatieven

Loop jij al lang rond met het idee voor een nieuw concept maar heb je niet voldoende financiële armslag om een pand te huren? Is jouw concept uniek en wil je je concept eens uitproberen en door ontwikkelen? Of ben je kunstenaar en wil je graag meer zichtbaar zijn en daarmee kunst dichter bij de mensen brengen? Heb je een maatschappelijk initiatief maar geen fysieke ruimte? Laat dan van je horen!

Het gaat dan om een tijdelijke invulling van een leegstand pand waarbij van tevoren duidelijke afspraken worden gemaakt over de duur en de eventuele opzegging van de huur. VOLOP richt zich op lokale initiatieven met een kunstzinnig, ambachtelijk, cultureel of maatschappelijk karakter. Daarnaast richt VOLOP zich ook op startende ondernemers met een uniek concept. Het gaat hierbij om concepten welke een aanvulling zijn op het bestaande winkelaanbod en geen concurrentie vormen voor de reeds gevestigde ondernemers.

In eerste instantie gaat het om een tijdelijke invulling. Echter, de ervaring in andere Brabantse steden heeft geleerd dat in sommige gevallen deze ‘tijdelijke’ concepten zo succesvol zijn, dat zij doorgroeien naar volwaardig ondernemerschap en zodoende een structureel karakter krijgen.

Bij VOLOP Deurne krijg je altijd een persoonlijke intake en als blijkt dat je bij VOLOP aan het juiste adres bent start de zoektocht naar een plek. VOLOP biedt ondersteuning tijdens het hele proces: hulp bij het opstellen van een (business)plan, het zoeken van een geschikt pand en bemiddelen met vastgoedeigenaren en makelaars. Dit proces, uitmondend in een overeenkomst, is pas rond als alle partijen er baat bij hebben.

Initiatieven welke interesse hebben om deel te nemen, of vragen hebben over het project, kunnen contact opnemen met Karin van Vliet, projectleider VOLOP Deurne.