Over VOLOP Deurne

Deurne heeft een sterke lokale identiteit en vormt een hechte gemeenschap. De onderlinge verbondenheid is groot. Al met al een ideale basis voor de start van VOLOP Deurne! Onder de paraplu van VOLOP Brabant is VOLOP Deurne de vierde gemeente die deelneemt aan dit project. Karin van Vliet is de projectleider van VOLOP Deurne. Een functie welke naadloos aansluit bij haar reeds bestaande functie als aanjager van centrumontwikkelingen en de uitvoering van de Integrale Centrumvisie.

VOLOP Deurne Karin van VlietKarin, projectleider VOLOP Deurne en aanjaagteam: “Als lid van het aanjaagteam help ik pandeigenaren bij het transformeren van hun winkelpanden naar functies als wonen, zorg, ambacht of dienstverlening. De Integrale Centrumvisie geeft de toekomstrichting van het centrum aan: het centrum moet compacter worden, minder leegstand, meer sfeer en beleving, aantrekkelijker om te wonen, werken, winkelen en te recreëren. Het centrum moet meer zijn dan een place to buy. Het moet een place to be of nog beter een place to meet worden. Met het aanjaagteam gaan we versnippering van het winkelaanbod tegen en zorgen we ervoor dat het centrum compact en aantrekkelijk blijft en de leegstand vermindert. Ook de activiteiten van VOLOP Deurne zijn volledig gericht op de toekomstbestendigheid van het centrum. Met verrassende, lokale initiatieven geven we extra kleur aan het centrum. Minder leegstand, meer creativiteit, kansen voor lokale ondernemers en initiatieven zorgen voor een bruisend centrum!”

Bij de activiteiten van VOLOP Deurne staat het belang van Deurne voorop. Elk nieuw te plaatsen initiatief moet een meerwaarde voor het centrum bieden. Dat betekent dat een initiatief niet concurrerend is met het bestaande aanbod maar juist een ondersteunend en versterkend effect heeft voor de gevestigde ondernemers. VOLOP Deurne richt zich op maatschappelijke, kunstzinnige en vernieuwende initiatieven met een lokaal karakter. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord: makelaars, pandeigenaren, de gemeente en startende ondernemers hebben namelijk hetzelfde doel: samen zorgen voor een aantrekkelijk centrum. Dat betekent meer beleving en meer sociale meerwaarde zodat elke inwoner en bezoeker zich thuis voelt in Deurne!

Heb je een vernieuwend, kunstzinnig of maatschappelijk initiatief? En wil je meewerken aan het versterken van het centrum van Deurne? Neem dan contact op met Karin van Vliet.