Museumstukken in etalage

Levenswerk van Thea Mansvelders

Het is al lange tijd een droom van de Deurnese Thea Mansvelders om een nieuwe locatie voor haar museum M’n Hokske te vinden. De bonte verzameling spullen die ze vanaf 1978 verzamelt, heeft ze nu nog in haar eigen huis staan. Het huis is tot aan de nok toe vol!
“Laat niets liggen of staan, alles heeft waarde”. Met deze woorden van haar vader groeide Thea Mansvelders op. Gedurende haar hele leven, ze is nu 86 jaar, heeft ze van alles bewaard en verzameld. Van historische kleding en hoeden tot gereedschap, porselein, winkelspullen, kinderwagens, teveel om op te noemen. Het is werkelijk een stukje cultureel erfgoed en veel spullen komen specifiek uit Deurne. 
Via VOLOP Deurne krijgt Thea nu de kans de Deurnenaren te betrekken bij haar missie: een nieuwe plek voor haar hele verzameling! Via het pand aan de Wever 8 vraagt ze mensen om mee te denken. Wethouder Marinus Biemans draagt het initiatief van Thea een warm hart toe en opende officieel deze etalage. Het weekblad voor Deurne plaatste een mooi artikel. Nu hopen dat er goede ideeen binnen komen en dat we Thea verder hebben kunnen helpen!
Dank aan de eigenaar voor de medewerking en zijn betrokkenheid bij Deurne. 
Periode: november 2021-heden 

 

Adresgegevens

  • De wever 34-38
  • 5751 KT Deurne