Etalage expo brengt kleur 

Vijf lokale kunstenaars aan de slag 

Deurne is een nieuwe winkel rijker; niet zomaar eentje maar een shop waar alleen producten worden verkocht die worden gemaakt door de cliënten van Lindehoeve, Zorgeloze Dagbesteding. In de nieuwe Lindesjop vind je zelfgemaakte meubels en accessoires. Je kunt er ook gewoon binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie.

 

Maandag 12 september 2022 opende wethouder Marinus Biemans samen met Frank Kuijpers de nieuwe winkel aan het Martinetplein 4 in Deurne. “Een mooie maatschappelijke invulling van een leegstaand pand in Deurne”, zegt Biemans.

 

Eigenaren Merijn en Annette Swinkels zijn de kartrekkers en kwamen klopten met hun concept aan bij VOLOP Deurne. De pandeigenaar, Vrijenban Vastgoed, geeft hun de kans om dit concept verder te ontwikkelen. Mensen met een (licht)-verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand gecombineerd met probleemgedrag, gaan zorgen voor het aanbod in de winkel. Lindehoeve, Zorgeloze Dagbesteding biedt kleinschalige dagbesteding aan op drie verschillende locaties waarvan twee in Deurne en één in Helenaveen.

Bij de Lindenhoeve worden cliënten begeleid en worden ze ingezet op basis van hun specifieke kracht waar ze een gepaste verantwoordelijkheid bij krijgen. “Door dit te doen, in combinatie met veel nabijheid, kan het zelfvertrouwen van de deelnemer groeien. De flexibiliteit van de begeleiding en de kleinschaligheid maakt dat er zeer specifiek maatwerk geleverd kan worden gedurende de dag. Op deze manier zijn wij in staat om beter aan te sluiten bij de hulpvraag van de deelnemer en zijn of haar behoeften”, geeft de organisatie aan.

 

  Adresgegevens

  • Martinetplein 4   
  • 5751 KT Deurne